Senior-adviseur kwaliteit en veiligheid

Baan gegevens

 • Bedrijf: CuraMare
 • Plaats: Dirksland
 • Plaatsingsdatum: 28-09-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract, Tijdelijk contract


Algemene omschrijving

Wat ga je doen?

In deze functie werk je voor Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en heb je daarnaast nog enkele aandachtsgebieden CuraMare breed. Dit samen is jouw werkgebied. Je werkzaamheden bestaan uit:

Je verrijkt de ontwikkeling van de organisatie met advies en expertise binnen de aandachtsgebieden kwaliteitsmanagement en patiënt-/ cliëntveiligheid.
Je voert jouw werkzaamheden voornamelijk uit op het niveau van managementteam (hoger management/ strategisch-tactisch).
Je analyseert en onderzoekt vraagstukken.
Je fungeert als sparringpartner voor jouw directe collegas, collega-adviseurs van andere afdelingen en het hoger management.
Je geeft voorlichting, informatie en advies aan in- en externe belanghebbenden en je traint/ coacht collegas.
Je signaleert ontwikkelingen, afwijkingen, trends en behoeften vanuit jouw werkgebied en anticipeert op de toekomst.
Je ontwikkelt strategisch/ tactisch beleid op ons vakgebied en levert een bijdrage aan het ketenbeleid.
Je evalueert het strategisch beleid, signaleert knelpunten en neemt initiatieven die kunnen leiden tot verbeteringen.
Je neemt deel aan en/of coördineert CuraMare brede of ketenzorg brede (verbeter)projecten binnen jouw werkgebied en je zorgt voor de inbreng van eigen expertise.
Je initieert en implementeert veranderingen binnen en buiten de organisatie.
Momenteel zijn wij het beleid kwaliteit en veiligheid aan het doorontwikkelingen. Dat zorgt weer voor frisse inzichten. De komende periode gaan wij aan de slag met het doorontwikkelingen van de onderliggende kwaliteitsinstrumenten.

De afdeling kwaliteit en veiligheid

Je werkt binnen de afdeling kwaliteit en veiligheid; een ondersteunende afdeling bij Stichting Ondersteunende Diensten. Je werkt voor een bepaald organisatieonderdeel (thuis- en ouderenzorg, ziekenhuis of ondersteunende diensten). Daarnaast zijn er CuraMare brede themas/ kwaliteitsinstrumenten/ projecten waarvoor je werkzaamheden uitvoert.

Je maakt onderdeel uit van een breed intern en extern netwerk kwaliteit en veiligheid. Binnen de afdeling zijn dat de adviseurs kwaliteit en veiligheid, de senior-adviseur thuis- en ouderenzorg en de manager. Binnen het ziekenhuis werk je intensief samen met onder andere de business unitmanagers, de medische staf, de voorzitter van de calamiteitencommissie en collegas van de ondersteunende diensten. Het externe netwerk bestaat voornamelijk uit de netwerken van de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ), de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en Spijkenisse Medisch Centrum. Waar jij onze organisatie vertegenwoordigd.

Jij

 • hebt kennis op hbo+/ wo-niveau op het gebied van zorg en beleid en kwaliteits- en veiligheidsmanagement. En meerjarige praktijkervaring in een soortgelijke functie is vereist.
 • hebt daarnaast je kennis van projectmatig werken, waarderend auditen, incidentonderzoek (SIRE), data-analyse en kennis van de organisatie en de organisatie- en ketenprocessen vereist.
 • kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Jouw werkzaamheden, en de prioritering hiervan, worden naar eigen inzicht binnen de kaders verricht. Je bent in staat om activiteiten te organiseren en de coördinatie te nemen.
 • onderhoudt gevarieerde en intensieve contacten, waarbij sprake kan zijn van uiteenlopende meningen en belangen. Het tactvol luisteren, invoelingsvermogen en overtuigen van anderen zijn nodig en daarbij het bepalen en bewaren van de eigen houding is aan de orde.
 • geeft adviseert, beantwoord vragen, kunt lastige boodschappen begrijpelijk maken en begeleid bijeenkomsten/ workshops.
 • kunt makkelijk en beknopt schrijven, zoals het opstellen van richtlijnen, procedures, protocollen en het kwaliteitsjaarplan. Maar ook het schrijven van (implementatie)voorstellen, analyses en rapportages.
 • hebt een open en nieuwsgierige houding, toont volharding, geduld en doorzettingsvermogen. Je bent integer, betrouwbaar en kunt omgaan met gevoelige informatie. Je hebt kennis van de kernwaarden en past deze toe.

Gestelde eisen

Wij

 • bieden een afwisselende en uitdagende functie (36 uur) met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. De functie wordt uitgevoerd vanuit de locatie in Dirksland en vanuit huis.
 • bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar. Klikt het? Dan is er kans op een vast contract.
 • bieden een salariëring (FG 60) en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering en een Meerkeuze Systeem Arbeidsvoorwaarden.
 • vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met Wendy-Jane Quaijtaal, manager kwaliteit en veiligheid,via: 06 22101029.

Word jij onze nieuwe collega?

Dan kijken we uit naar je reactie! We ontvangen deze graag vóór 1 november.

Waar kom je te werken?

CuraMare is een zorgorganisatie die ziekenhuiszorg, thuis- en ouderenzorg biedt op de Zuid Hollandse Eilanden. Vanuit onze waarden; deskundigheid, gastvrijheid, compassie en vertrouwen, werken meer dan 3300 professionals dagelijks samen om onze cliënten en patiënten goede zorg te bieden. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een basisziekenhuis met de hoofdlocatie in Dirksland en twee buitenpoliklinieken in Brielle en Hellevoetsluis. In het ziekenhuis wordt 24-uurs spoedzorg en planbare zorg geboden aan patiënten uit de regio Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Voorne-Putten. Het ziekenhuis werkt intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en Ikazia Ziekenhuis binnen de coöperatie Zorg op Zuid. Daarnaast is het ziekenhuis, samen met het Maasstad Ziekenhuis, voor de helft eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen zijn er vier woonzorglocaties op GoereeOverflakkee; Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk, Bestenwaerd in Dirksland en De Vliedberg in Ouddorp. Ook wordt zorg thuis geboden vanuit de wijkteams.

Uren

36

Salaris

FG60

Informatie over CuraMare

CuraMare biedt alle mensen die in onze regio op zorg en verpleging zijn aangewezen een zeer toegankelijk zorgaanbod. Wij zorgen ervoor dat onze cliënt of patiënt zo lang mogelijk thuis kan wonen, zo kort mogelijk in het ziekenhuis hoeft te verblijven en als dat nodig is zo comfortabel mogelijk binnen een van onze locaties. Wij bieden de juiste......
Lees meer over CuraMare

CuraMare
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op RotterdamVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Rotterdam Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Rotterdam.
 • Constructie Bankwerker / Lasser

  Gisteren geplaatst door iDealMatch Zoetermeer

  Wij zijn de enige producent van Betonmixers in Nederland. Als Lasser / Constructiebankwerker zorg jij dat onze betonmixers geproduceerd kunnen worden en zo een bijdrage kunnen leveren aan de bouwindustrie in Nederland, de Benelux en diverse andere landen.

  iDealMatch
 • Housekeeping Executive

  Eergisteren geplaatst door Bring at Work

  Voor onze opdrachtgever, een fantastisch hotelketen van 4 en 5 sterren hotels, zijn wij op zoek naar een Housekeeping Executive.   Als Housekeeping Executive ben jij verantwoordelijk voor het aansturen van de operationele taken op de afdeling. In de dagelijkse gang van zaken stel je de juiste prioriteiten en breng je structuur aan, maar deel je bovenal jouw kennis met jouw team om samen verder te groeien en het beoogde resultaat te realiseren.  Jouw belangrijkste taak is om jou...

  Bring at Work
 • Projectleider Service & Onderhoud

  Toegevoegd op 15-10-2021 door iDealMatch Zoetermeer

  Een tevreden eindgebruiker en opdrachtgever, dat staat voorop. Dit door adequaat en snel te reageren en handelen vanuit jouw kennis en kunde. De klantwensen vertaal jij door richting de uitvoering. Hierin staat het plannen en voorbereiden van service- en onderhoudswerkzaamheden centraal. Ook verzorg je de inkoop en geef je invulling aan de contractvorming. Je hebt direct contact met de klant en stuurt vaste onderhoudspartners en eigen servicemonteurs aan.

  iDealMatch
 • Voorman Elektrotechniek & Instrumentatie

  Toegevoegd op 15-10-2021 door iDealMatch Zoetermeer

  Als ervaren Uitvoerder E & I die weet het beste uit zijn mensen te halen en ben je iemand die een goed overzicht houdt op de werklocatie.Je kan zowel alleen als in teamverband goed werken en wil vakwerk afleveren met je team en hebt hier alles voor over. Dit lukt je als Uitvoerder E & I omdat je:Verantwoordelijk bent voor het coördineren van en leidinggeven aan de dagelijkse uitvoering van kleine en grote (onderhouds) projecten;Toezicht houdt op de veilige uitvoering en de voortgang van het...

  iDealMatch
 • Gipsverbandmeester in opleiding

  Toegevoegd op 13-10-2021 door CuraMare

  Wat gaje doen? Als gipsverbandmeester behandel je patiënten die afwijkingen, ziekten of letsels hebben aan het steun- en bewegingsapparaat. Kortom, alles wat met botten, spieren, pezen en gewrichten, maar ook met gewrichtsbanden en kapsels heeft te maken. Je werkt in een multidisciplinair behandelteam met medisch specialisten, fysiotherapeuten en SEH-verpleegkundigen. Je bent prima in staat om zelfstandig te werken en bepaalde handelingen uit te voeren. Daarnaast ben je...

  CuraMare

RotterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Rotterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Rotterdam? Op de RotterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

RotterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank