Megaclaim van tientallen miljoenen op Lubbers-bedrijf Hollandia

Toegevoegd op 04-07-2019

Staalbouwbedrijf Hollandia, dat in handen is van de familie Lubbers, moet zich verdedigen tegen een megaclaim van tientallen miljoenen euro's. Volgens het Noorse bedrijf dat de schade claimt, liet Hollandia expres een dochterbedrijf failliet gaan om aan betaling te ontkomen.

Hollandia is een middelgroot staalbouwbedrijf in Krimpen aan den IJssel, dat sinds de jaren vijftig in handen is van de bekende Rotterdamse ondernemersfamilie Lubbers.

In 2001 nam Hollandia branchegenoot Bailey over. Dat bedrijf was drie jaar later betrokken bij een ernstig ongeval tijdens de bouw van een boortoren in de haven van Singapore. Daarbij stortte een deel van de boortoren in, met een miljoenenschade tot gevolg.

Schadeclaim
In de jaren erna vormde Hollandia het dochterbedrijf dat betrokken was geweest bij het ongeluk door verschillende herstructureringen om tot lege vennootschap, die eind 2011 failliet ging.

Nu blijkt dat het ongeval voor Hollandia toch nog een staartje heeft gekregen. Het Noorse bedrijf dat Bailey destijds als onderaannemer inhuurde, National Oilwell Varco (NOV) probeert namelijk al jarenlang haar schade te verhalen op het Nederlandse bedrijf.

In de zomer van 2012 veroordeelde een Britse rechtbank Bailey tot betaling van een schadevergoeding van bijna 21 miljoen dollar (18,6 miljoen euro).

Sterfhuisconstructie
Omdat de desbetreffende Hollandia-dochter inmiddels failliet was, was de kans klein dat de Noren hun geld terug zouden zien. Maar uit een gisteren openbaar geworden vonnis van de Rotterdamse rechtbank blijkt dat zij daarmee geen genoegen namen.

Lees verder bij RTL Z

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

RotterdamVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Rotterdam

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Rotterdam? Op de RotterdamVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

RotterdamVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank